Degustare The Lambrusco con i tipici piatti mantovani

Must visit, tasting sites: Restaurants and Wine Bars

Mantuan Culinary traditions, like its territory, included the area between the Po, Mincio and Oglio rivers. In this geographic triangle there are products from the woods around the river and fish, grain products, extensions that produce corn, rise and a tradition that uses pork and small farm animals. Mantuan recipes are different from the other padana provinces, because they integrate both land and water products like: agnoli, pumpkin tortelli, rice with sausage, boiled meats and stews, duck, pigeons and polenta corn bread. There are also lesser know dishes like pike in sauce, rice with catfish, crawfish, frog legs and snails. Countryside products are often combined with river fish as often happens in popular traditions. These traditional dishes are perfect when accompanied by Mantuan Lambrusco. Mantova has a vast tradition for grilled meat and barbeques that use pork or chicken. Luna di Marzo Lambrusco is unmatched as the perfect wine for these occasions.

You can taste Luna di Marzo Lambrusco at the following locations...

 

Un'immagine del ristorante Edelweiss  

Ristorante Edelweiss
Castel D'Ario (MN)- Via Roma, 109 - Tel: 0376 665885
Chiuso il Mercoledì

L'Edelweiss di Castel d'Ario oltre ad essere un noto ristorante è anche un albergo. Nel ristorante vengono proposte tutte le specialità tipiche della cucina della zona, tra le quali spiccano il risotto alla mantovana, i tortelli di zucca, il pesce d'acqua dolce. Il ristorante è curato personalmente dai titolari: in cucina Matteo e in sala Paolo Pergher. L'albergo, che dista appena 10 km dall'uscita Mantova nord dell'autostrada A22 del Brennero, è un due stelle recentemente ristrutturato, dove tutte le camere offrono un buon comfort e sono dotate di bagno privato e aria condizionata.

 
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